Senapstorsk med broc­coli och apelsins­mör­sås  

Senapstorsk med broc­coli och apelsins­mör­sås  går bra att laga för fler än 2 personer. Du kan byta ut pärlcouscous mot vanlig couscous, men då serveras yoghurtröran bredvid.
Petra Lindstrand
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 g torskfilé
  • 1,5 dl pärlcouscous - (mograbiah)
  • 1 msk senap - grovkornig
  • 0,5 dl ströbröd - gärna panko ­(japanskt ströbröd)
  • 200 g broccoli - gärna bellaverde
  • 1 apelsin - stor
  • 25 g smör
  • 0,5 kruka gräslök - + 0,5
  • 0,5 dl yoghurt - turkisk
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Krydda med 2 krm salt och bred över senapen. Stek i ugn ca 10 min, tills fiskens innertemperatur är 60°.

  3. Stek ströbrödet frasigt i panna med 1 msk olja. Koka broccolin i lättsaltat vatten.

  4. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 dl saft. Koka upp apelsinsaft, skal, 1 msk vinäger, 1 krm salt och 1/2 krm peppar i en kastrull. Tillsätt smöret och låt koka upp. Mixa såsen skummig med mixerstav.

  5. Häll av vattnet från couscousen. Finstrimla gräslöken. Rör i yoghurt, gräslök och 1 krm salt i couscousen.

  6. Servera torsken med couscous, broccoli och smörsås. Strö över gräslök och ströbröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!