Senapssill till midsommar

Recept på senapssill till midsommarfesten. Så enkel och så god! Två senapssorter smaksätter sillen.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 burkar inläggningssill - (à 420 g)
  • 1 msk grovkornig senap - t ex gästabudssenap (Slotts)
  • 0,5 msk dijonsenap - gärna grovkornig
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 1 dl rapsolja
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. 1. Vispa samman de båda senapssorterna, socker och vinäger i en skål. Skala och riv i vitlöken.

  2. Vispa i oljan, lite i taget, tills såsen tjocknar. Krydda med salt.

  3. Spola av sillen med kallt vatten. Torka den på hushållspapper. Skär sillen i sneda bitar och blanda med senapssåsen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!