Senapssill med dill

Härlig, smakrik klassiker som med 5-minuterssill eller inläggningssill går snabbt att göra. Garnera med lite dill.
Mitt Kök
Foto: Joel Wåreus
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 sillfiléer - 5-minuterssill eller inläggningssill
  • 1 msk skånsk senap - grov
  • 2 msk senap
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1,5 - 2 dl olja - neutral t.ex rapsolja eller solrosolja
  • 1 krm salt
  • 2 msk dill - hackad

Till garnering

  • dill

Gör så här

  1. Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar.

  2. Vispa ihop senap, strösocker och rödvinsvinäger i en skål.

  3. Droppa i oljan i en n stråle och vispa kraftigt under tiden, tillsätt salt. Späd eventuellt såsen med några droppar vatten om den blir för tjock.

  4. Vänd ner dillen och sillbitarna i såsen.

  5. Garnera med dill.

  6. Förvara sillen i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök