Senapskyckling med snabb couscous

Yoghurten gör kycklingen mör och senapen ger god smak och fin färg. Den här rätten går lika bra att äta varm som kall.
Allt om Mat

Senapskyckling

  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk senapsfrön - gula
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 4 kycklingklubbor

Couscous

  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 zucchini - liten
  • 2 msk olivolja
  • 2,5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 tsk salt
  • 3,5 dl couscous

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°

  2. Blanda yoghurt, senap, senapsfrö, gurkmeja, salt och peppar i en bunke.

  3. Dela kycklingklubborna i två bitar i "leden" och lägg bitarna i senapsblandningen. Blanda väl så att delarna blir täckta. Lägg sen kycklingen i en ugnssäker form, ta med yoghurtblandningen och stek mitt i ugnen ca 30 min.

  4. Skala morötter, lök, och vitlök och dela dem i bitar. Dela zucchinin på längden, skrap ur kärnorna med hjälp av en sked, dela halvorna i bitar.

  5. Hacka grönsakerna fint. Om du använder en matberedare, så kör morötterna först i några sekunder, tillsätt sedan lök, vitlök och zucchini.

  6. Fräs grönsakshacket i olivolja i en kastrull i ca 2 min. Tillsätt vatten, buljongtärning och salt, låt koka upp. Häll i couscous, blanda väl. Ta kastrullen från värmen och låt svälla 5 minuter under lock.

  7. Rör om i couscousen och servera med kycklingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!