Skinka med senapsgriljering

Sikta gärna lite potatismjöl över skinkan innan du brer på griljeringsblandningen, då fäster den bättre.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 skinka - kokt eller ugnsbakad, cirka 3 kg

Griljeringsblandning

  • 5 - 6 kardemummaskorpor
  • 1 äggula
  • 3 msk senap - gärna osötad
  • 1 msk honung
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Till garnering

  • grönkål
  • äpplen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Ta bort eventuellt nät och svål och lägg skinkan på ett ugnssäkert fat.

  3. Riv skorporna på den finaste sidan av rivjärnet.

  4. Blanda äggula, senap, honung, socker och potatismjöl. Bred blandningen över skinkan. Sikta över det rivna skorpmjölet.

  5. Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen. Griljera tills den fått fin färg, 10-15 minuter. Ställ skinkan kallt att svalna snabbt.

  6. Skär i skivor och garnera med grönkål och äpplen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök