Senapsgratinerad blomkål med tomatsalsa

Recept på senapsgratinerad blomkål med tomatsalsa. Får du inte tag på portionsblomkål går det bra att koka två större blomkålshuvuden som sedan klyvs och gratineras.
Allt om Mat
Senapsgratinerad blomkål med tomatsalsa
Senapsgratinerad blomkål med tomatsalsa Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 4 blomkålshuvuden - små (à ca 250 g)
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl ost - riven, lagrad

Salsa

  • 4 tomater
  • 2 rödlökar - färska
  • 0,5 dl kapris

Tillbehör

  • 4 minibaguetter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Ansa och koka blomkålen halvmjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och ställ dem på ett ugnssäkert fat.

  2. Blanda lätt creme fraiche och senap och bred över blomkålen. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Tärna tomaterna smått. Ansa och finstrimla löken. Blanda tomater, lök och kapris.

  4. Servera blomkålen med salsa och minibaguetter.

  5. Ca 410 kcal per portion: 14 g fett, 18 g protein, 50 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!