Senaps- och whiskysill

Senaps- och whiskysill - överraska med en riktigt rökig sill! Liquid smoke finns i välsorterade livsmedelsbutiker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 burk löksillsfilé - (540 g)
  • 2 msk majonnäs
  • 1,25 dl gräddfil
  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 tsk whisky - rökig, t ex Laphroaig
  • 0,5 tsk liquid smoke
  • 1 krm worcestershiresås
  • 2 msk dill - finhackad
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av i en sil.

  2. Blanda alla ingredienser i en burk och vänd ner sillen. Smaka av med salt och peppar.

  3. Låt sillen dra i kylskåp 1 dygn. Sillen håller ca 1 vecka i kyl.

Senaps- och whiskysill serveras gärna med whiskyspetsad akvavit

Foto: Agneta Thorsén

Smakprov på särskilt lyckade kryddkombinationer från restaurang Salt & Sill på Klädesholmen.

Whiskey-sillen är en riktig favorit som varit med i några år. Utgångspunkten var en klassisk senapssill, som fick högre smak med hjälp av en skvätt rökig whisky. För att snapsen också ska få en rökig känsla spetsas den inte bara med whisky utan också med rökarom. Den riviga snapsen passar bra till den krämiga sillen.

– Den sillen tar vi aldrig bort ur vårt sortiment. Den är lika populär till midsommar som till jul, säger Sanna Hermansson.

Recept på whiskyspetsad akvavit. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!