Senap med honung, apelsin och pistaschnötter

Senap med honung, apelsin och pistaschnötter är trevligt att ge bort. Köp, eller leta i ditt kökskåp, efter fina glasburkar och glas. Det blir en extra present när senapen är slut.
Anna Grandin
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1,5 dl senapspulver - Colmans
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 apelsin
  • 0,5 dl pistaschnötter - utan skal
  • 0,75 dl honung
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Blanda ihop senapspulver och mjöl. Koka upp vattnet och häll det över senapsblandningen. Låt stå och svälla ca 20 min.

  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Finhacka nötterna.

  3. Blanda senapsblandningen med honung, socker, olja, vinäger och salt och vispa kraftigt med elvisp till en slät senap. Rör i apelsinskal och nötter. Låt stå och mogna i kylen ca 1 dygn före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!