Senap med honung, apelsin och pistaschnötter

Senap med honung, apelsin och pistaschnötter är trevligt att ge bort. Köp, eller leta i ditt kökskåp, efter fina glasburkar och glas. Det blir en extra present när senapen är slut.

Anna Grandin
Senap med honung, apelsin och pistaschnötter
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1,5 dl senapspulver - Colmans
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 apelsin
  • 0,5 dl pistaschnötter - utan skal
  • 0,75 dl honung
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Blanda ihop senapspulver och mjöl. Koka upp vattnet och häll det över senapsblandningen. Låt stå och svälla ca 20 min.

  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Finhacka nötterna.

  3. Blanda senapsblandningen med honung, socker, olja, vinäger och salt och vispa kraftigt med elvisp till en slät senap. Rör i apelsinskal och nötter. Låt stå och mogna i kylen ca 1 dygn före servering.

Vad tyckte du om receptet?