Semmelglass

Semmelglass - en ljuvligt gräddig glass med smak av semla. Här behövs det ingen glassmaskin!
Mia Öhrn
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm kardemummakärnor - nystötta
  • 2 dl mjölk - (3 %)
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 100 g mandelmassa
  • ev glasstrutar

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, äggulor, socker och kardemumma lätt. Vispa ner mjölken.

  2. Vispa grädden fluffig och fast men inte för hård. Rör ner äggblandningen i grädden. Riv mandelmassan grovt och blanda ner.

  3. Häll smeten i en form och ställ i frysen. Rör om med 20–30 min mellanrum tills glassen är fryst. Servera direkt eller spara i frysen till servering. Hemgjord glass blir hård när den fryser, så ta fram den ca 20 min före servering och låt tina lite.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!