Semmelbollar

Fantastiskt goda små semmelbollar. Alla semmelsmaker i praktiskt chokladbollsformat. Tack för fettisdagens godaste recept Mia Öhrn!
Mia Öhrn
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 125 g mandelmassa
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 75 g smör - rumsvarmt
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl havregryn
  • 3 msk vispgrädde

Garnering

  • 0,5 dl florsocker

Gör så här

  1. Grovriv mandelmassan. Stöt kardemummakärnorna grovt i en mortel. Arbeta ihop alla ingredienser med händerna eller i matberedare.

  2. Rulla bollar av smeten och låt stelna i kylen ca 30 min.

  3. Rulla bollarna i florsocker strax före servering.

  4. Hållbarhet. Bollarna håller 1–2 veckor om de förvaras i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!