Snabba och enkla semlor

Njut av en snabb semla. Snabbakade semmelbullar med bakpulver blir klara på en kvart ugnen. Gör dem små och fyll semlorna så snart de kallnat.
Ann Kartin Ljung

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk kardemumma - malen
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 0,75 dl grädde

Fyllning

  • 100 g mandelmassa - riven
  • 100 g mandelmassa - riven
  • 1 - 1.5 msk mjölk
  • 1 tsk citronskal - rivet
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut 15 bullformar på en plåt.

  2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.

  3. Blanda mjölet med bakpulver och kardemumma och rör ner i äggsmeten tillsammans med smöret i klickar och grädden.

  4. Spritsa eller klicka ut smeten i bullformarna. Släta till ytan med en vattensköljd sked.

  5. Grädda i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

  6. Skär ett snitt genom bullen ner mot botten, så det bildas en ficka. Eller skär av ett lock.

  7. Blanda riven mandelmassa med mjölk till en smidig massa. Smaksätt ev med rivet citronskal. Vispa grädden.

  8. Bred lite fyllning i bullfickan och spritsa eller klicka på vispgrädde. Avsluta med florsocker.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!