Semifreddo med jordgubbar och maränger

Semifreddo betyder halvfryst och det är som en glass som inte är riktigt fast. Om du vispar i denna ordning, äggvitor först, sedan grädde och till sist äggulor och socker i varsina bunkar behöver du inte diska visparna emellan.
Elisabeth Johansson
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 2 äggvitor
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 12 maränger

Tillbehör:

  • kolasås - köpt eller hemgjord

Gör så här

  1. Snoppa och mixa jordgubbarna till en puré, spara några hela jordgubbar till garnering.

  2. Vispa äggvitorna till ett skum. Vispa grädden.

    Vispa äggulor och socker. Blanda äggulesmet och jordgubbspuré, spara lite av purén. Vänd i grädden och sist äggvitorna.

     Krossa marängerna.

  3. Häll smeten i en form som rymmer ca 1 1/2 liter. Varva med jordgubbspuré och maränger.

     Skär några av jordgubbarna i bitar och lägg dem på ytan. Sätt formen i frysen 5–6 timmar.

  4. Ta fram semifreddon ca 15 min före servering. Garnera med jordgubbar och ringla över kolasås. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!