Sellerislaw

Recept på coleslaw fast med rotselleri, alltså sellerislaw. Lättlagat och gott tillbehör. Recept ur "Grytor – från lättlagat till lyx" av Lena Söderström.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 450 g rotselleri
  • 1 dl cornichons - avrunna
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 3,5 msk pepparrotsvisp
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 - 2 droppar tabasco
  • salt
  • 1 msk bladpersilja - finstrimlad

Till garnering

  • 2 msk bladpersilja - finstrimlad

Gör så här

  1. Skala och skär sellerin i tändstickssmala strimlor. Skär cornichonerna i tändsticksmala strimlor.

  2. Blanda majonnäs, crème fraiche och pepparrotsvisp i en bunke. Smaka av med citronsaft, senap, tabasco och salt. Blanda i persiljan. Vänd ner rotselleri och cornichoner. Täck med plastfilm och låt stå över natten.

  3. Garnera slawen med resten av persiljan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök