Selleripuré

En mild puré som pasar till bra till den rustika kalvrätten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 750 g rotselleri
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1,5 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och skär rotsellerin i mindre bitar. Koka selleribitarna mjuka i lättsaltat vatten.

  2. Häll av vattnet. Mosa med en gaffel. Tillsätt creme fraiche. Kör sellerikrosset med en handmixer eller elvisp till en ganska slät puré. Späd ev med lite vatten till en bra konsistens. Smaka av med smör, salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!