Selleri- och fänkålssallad med nötter och parmesan

Pekan och valnötter kan bytas ut mot rostade solrosfrön.
Gitte Heidi Rasmussen
Selleri- och fänkålssallad med nötter och parmesan
Selleri- och fänkålssallad med nötter och parmesan Foto: Skovdal & Skovdal

Selleri- och fänkålssallad med nötter och parmesan

  • 4 stjälkar selleri
  • 2 fänkålsstånd
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl parmesan - grovriven
  • 50 g pekannötter - eller valnötter, grovhackade
  • 1 dl bladpersilja

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla selleri och fänkål på mandolin eller med potatisskalare. Tillsätt olja, citronsaft, senap, salt och peppar och vänd runt ordentligt. Låt stå ca 5 min.

  2. Blanda ner ost och nötter och strö över persilja precis före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!