Sejgryta med chili, mandel och kanel

Harissa är en chilistark kryddpasta från Tunisen. Krydddan används även i flera andra nordafrikanska länder.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 g sejfilé - MSC-märkt
  • 1 aubergine
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk harissapasta
  • 1 tsk kanel - mald
  • 1 burk krossade tomater - (400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk citron - pressad
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 200 g haricots verts - färska eller frysta
  • 1 dl mandlar - rostade och saltade

Tillbehör

  • couscous - smaksatt med rivet citronskal och strimlad bladpersilja

Gör så här

  1. Skär auberginen i tärningar, ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs aubergine, lök och vitlök i olja i en gryta ca 5 min. Rör i harissapasta och kanel. Häll på tomaterna och tillsätt tomatpuré, citronsaft, salt och peppar. Låt koka under lock ca 15 min.

  2. Skär fisken i stora bitar. Krydda dem med salt och peppar. Lägg fiskbitarna i grytan och strö över haricots verts. Låt koka ytterligare ca 5 min.

  3. Strö mandlar över grytan och servera med couscous smaksatt med rivet citronskal och persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!