Sega havrerutor

Sega havrerutor är segmjuka kakor som nästan smälter i munnen.
Foto: Roger Olsson

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl - (300 g)
  • 5 dl strösocker
  • 10 dl havregryn
  • 1 msk bakpulver
  • 250 g smör
  • 1 dl sirap - ljus
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Häll mjöl, socker, havregryn och bakpulver i en bunke.

  2. Smält smöret och häll det tillsammans med sirapen och äggen över de torra ingredienserna. Blanda ihop allt till en kladdig smet. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen 15–18 min. Den ska inte kännas riktigt färdiggräddad, då blir den torr och hård. När den kommer ut ur ugnen sjunker den ihop och stelnar lite. Skär den i rutor när den har svalnat.

  4. Recept Saga Arneng, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!