Sega chokladmaränger

Var noga med värmen under vispningen, annars flyter marängerna ut vid gräddning.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 äggvitor
  • 6 dl florsocker - (360 g)
  • 0,5 msk citron - pressad
  • 0,5 dl chokladsås - färdig t ex ohoy

Gör så här

  1. 1.  Sätt ugnen på 125°. Blanda äggvitor, socker och citronsaft i en väl rengjord bunke. Ställ bunken i sjudande vattenbad.

  2. Vispa smeten kraftigt, gärna med elvisp, till 60°. Ta bunken från värmen och fortsätt att vispa till en blank marängsmet.

  3. Ringla chokladsåsen över marängsmeten och skeda upp stora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Använd stora skedar eller slevar.

  4. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 10 min.

  5. Sänk ugnstemperaturen till 100° och grädda ytterligare ca  2 timmar, tills marängerna är torra och lätta. Låt kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!