Seg & god mandel-kladdkaka

Muskovadosocker är ett råsocker med smak av karamell vilket blir väldigt gott tillsammans med smaken av choklad. Det gör också att den blir lite seg.
Mitt Kök
Wolfgang Kleinschmidt
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl muscovadosocker
  • 1 dl matolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 6 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g mandel - flagad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 20-22 cm i diameter.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vispa ner smör och olja i smeten. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Fördela i formen och strö över flagad mandel.

  3. Grädda på nedersta falsen i 30-40 minuter. Låt den kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!