Scrambled eggs California

Scrambled eggs California är en variant på scrambled eggs som är härligt krämig och smakrik.
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 4 salladslökar
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 25 g vattenkrasse
  • 2 msk olivolja
  • 2 pkt bacon - (à 140 g)

Tomatsallad

  • 400 g körsbärstomater - olika färger och former
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 25 g vattenkrasse

Gör så här

  1. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Ansa och finstrimla löken. Halvera, kärna och finstrimla chilin. Hacka krassen.

  2. Tomatsallad: Skär tomaterna i bitar och blanda med olja, flingsalt och peppar.

  3. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt skivorna rinna av på ett hushållspapper.

  4. Fräs lök och chili i olja i en stekpanna. Tillsätt äggsmeten och rör runt tills äggen är krämiga. Vänd i krassen och häll upp äggröran på ett fat. Toppa med tomatsallad och bacon. Garnera med krasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!