Scrambled eggs California

Scrambled eggs California är en variant på scrambled eggs som är härligt krämig och smakrik.
Petra Lindstrand
Scrambled eggs California
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 4 salladslökar
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 25 g vattenkrasse
  • 2 msk olivolja
  • 2 pkt bacon - (à 140 g)

Tomatsallad

  • 400 g körsbärstomater - olika färger och former
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 25 g vattenkrasse

Gör så här

  1. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Ansa och finstrimla löken. Halvera, kärna och finstrimla chilin. Hacka krassen.

  2. Tomatsallad: Skär tomaterna i bitar och blanda med olja, flingsalt och peppar.

  3. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt skivorna rinna av på ett hushållspapper.

  4. Fräs lök och chili i olja i en stekpanna. Tillsätt äggsmeten och rör runt tills äggen är krämiga. Vänd i krassen och häll upp äggröran på ett fat. Toppa med tomatsallad och bacon. Garnera med krasse.

Vad tyckte du om receptet?