Scones med lemoncurd och vallmo

Liknande scones serveras på News Bar & Café vid 5:e avenyn på Manhattan och har fått inspirera till dessa krämiga scones med lite krispighet från vallmofröna. Mängden mjölk är mindre än i övriga scones.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl - (300 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vallmofrön - blå
  • 75 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl lemon curd
  • 2 - 3 karamellfärg - gul droppar

Att doppa i

  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och vallmofrö i en bunke.

  2. Skär smöret i tärningar. Finfördela smöret i mjölblandningen med fingrarna eller en gaffel. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop till en smulig deg. Rör ut lemon curd med karamellfärg till en slät kräm. Vänd försiktigt ner lemon curd i den smuliga degen.

  3. Häll upp 1/2 dl strösocker på en tallrik. Med 2 skedar tar du ut ditt antal scones i klickar som efter hand doppas i strösocker. Lägg vartefter på bakpappersklädd plåt.

  4. Grädda mitt i ugnen 15-17 minuter eller tills de fått fin färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!