Scones med kardemumma

Recept på scones med fyllig smak av kardemumma och russin. Prova även med kanel och annan torkad frukt!
Recept på scones med kardemumma.
Recept på scones med kardemumma. Foto: Anders Schönnemann och Henrik Freek Christensen

Scones

  • 1 sats grunddeg
  • 1 tsk kardemumma - mald
  • 0,5 dl korinter el russin
  • 0,5 citron - finrivet skal
  • 1 ägg
  • mandel - flagad, eller hasselnötter
  • 1 msk socker

Gör så här

  1. Skrubba citronen och finriv hälften av skalet.

  2. Följ grundreceptet men blanda ner kardemumma, korinter och citronskal innan du tillsätter smöret.

  3. Fortsätt från grundreceptet. Strö över flagad mandel eller flagade hassel-nötter och socker efter att sconesen penslats med uppvispat ägg. Baka mitt i ugnen 12–15 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!