Schnitzel med paprikarisotto

Den krämiga risotton har fått sällskap av doftande färska örter och paprika.
Schnitzel med paprikarisotto
Schnitzel med paprikarisotto Foto: Anders Schönnemann

Ingredienser

  • 4 schalottenlökar
  • 3 röda paprikor
  • 2 dl arborioris
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 6 - 7 dl grönsaksbuljong - (fond + vatten)
  • 1 dl parmesan - nyriven
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 kalvschnitzlar - eller skinkschnitzlar
  • smör, olivolja - till stekning
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Skär paprikorna i strimlor.

  2. Fräs löken på svag värme i 2 msk olivolja i en traktörpanna. Tillsätt riset och låt fräsa med någon minut. Späd med vin och het buljong allteftersom det kokar 
in i riset. Koka utan lock och rör ofta! 
Total koktid ca 20 min.

  3. Låt paprikan koka med de sista 
3 minuterna. Rör ner parmesanosten.

  4. Hacka kryddorna och vitlöken. Stek schnitzlarna i 1 msk smör ca 1 minut på varje sida. Tillsätt 1 msk smör, vitlöken och krydd-hacket på slutet.

  5. Servera köttet med risotton och skyn från pannan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!