Frukostbröd i långpanna - recept på schackbullar

Recept på lättbakat matbröd toppat med sesamfrön. Enkelt att baka i långpanna och gott att servera till frukost, en värmande soppa eller matig sallad. Tidsåtgång: 2 h
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 2 msk sirap - ekologisk
  • 2 ägg
  • 14 dl vetemjöl - med fullkorn

Garnering

  • 1 ägg
  • sesamfrön - svarta och vita

Gör så här

  1. Smula ner jästen i bunken till köksmaskinen. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp.

  2. Tillsätt salt, smör, sirap, ägg och vetemjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg, cirka 10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.

  3. Ta upp degen på bakbord och dela den i två delar.

  4. Rulla ut dem till längder och dela i 24 bitar, cirka 60 g styck. Rulla dem till runda bullar och lägg i ugnslångpanna med dubbla bakplåtspapper.

  5. Låt dem jäsa under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö vita och svarta sesamfrön på varannan bulle i schackmönster. Grädda brödet i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter. Låt svalna på ett galler. Bryt loss bullarna vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!