Sataysås - recept

Asiatisk jordnötssås som brukar serveras till kycklingspett
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5 gul lök
  • 0,5 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk sesamolja
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 tsk curry - röd
  • 2 msk ketjap manis - (söt soja-sås)
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl jordnötter
  • 1 dl vatten - ev

Gör så här

  1. Hacka lök, chili och vitlök fint. Häll sesamolja i en kastrull, bryn löken, vitlöken och chilin i oljan.

  2. Tillsätt kokosmjölk, röd curry, ketjap manis och socker. Låt koka ihop i cirka 5 minuter.

  3. Mixa jordnötterna fint och vänd ner i kastrul­len. Späd eventuellt med vatten om såsen känns för tjock.

Vad tyckte du om receptet?

Ett gott recept på kycklingspett hittar du här!

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!