Sataysås - recept

Asiatisk jordnötssås som brukar serveras till kycklingspett
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5 gul lök
  • 0,5 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk sesamolja
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 tsk curry - röd
  • 2 msk ketjap manis - (söt soja-sås)
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl jordnötter
  • 1 dl vatten - ev

Gör så här

  1. Hacka lök, chili och vitlök fint. Häll sesamolja i en kastrull, bryn löken, vitlöken och chilin i oljan.

  2. Tillsätt kokosmjölk, röd curry, ketjap manis och socker. Låt koka ihop i cirka 5 minuter.

  3. Mixa jordnötterna fint och vänd ner i kastrul­len. Späd eventuellt med vatten om såsen känns för tjock.

Vad tyckte du om receptet?

Ett gott recept på kycklingspett hittar du här!

Recept från Mitt kök