Sashimi

Sashimi betyder rå fisk. All fisk som är fast i köttet kan användas, som lax, tonfisk, hälleflundra och gös. Japanerna serverar även ål och bläckfisk som sashimi. Är man många runt bordet är det bara att lägga upp allt på ett stort fat och låt folk plocka några bitar var. Soja serveras alltid i liten skål till var och en.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g fiskfilé - utskuren (tonfisk, hälleflundra)
  • 1 vit rättika - 15 cm
  • 3 msk japansk soja
  • 0,5 krm wasabi

Gör så här

  1. Riv långa, tunna strimlor av rättikan, helst på en s k mandolin.

  2. Ta mittenbiten på fiskfilén. Skär ut en eller två filéer ”längs med” fisken så att du får en fyrkantig eller rektangulär bit när du sedan skivar filén tunt som på bilden.

  3. Lägg upp skivorna dekorativt med den rivna rättikan vid sidan av och en sockerbitsstor klick wasabi någonstans på fatet.

  4. Ät fisken med pinnar, lös upp lite wasabi i din sojaskål. Doppa fisk- skivan i sojan och ät rättikan som ett uppfräschande tilltugg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!