Sardiner escabeche

Escabeche är en spansk citrus-syrlig inläggning, ungefär som vår ättiksinlagda sill.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 2 burkar sardiner i olja - (á 90 g)
  • 1 kruka slätbladig persilja
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Häll av oljan från sardinerna.

  2. Finhacka persiljan. Skala och finriv vitlöken. Pressa 3 msk 
citronsaft.

  3. Blanda sardiner, persilja, 
vitlök och citronsaft i en skål. 
Ringla över oljan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!