Saraglákia Valnötsrullar

Rullarna går bra att göra någon dag före serveringen. Täck inte över formen så behåller de sin frasighet. Förvara i rumstemperatur.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g filodeg - fryst

Fyllning

  • 125 g smör
  • 1,25 dl rapsolja
  • 500 g valnötter - grovhackade
  • 2 tsk kanel

Sockerlag

  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk citron - pressad
  • 1 citronskal - några bitar av det yttersta gula
  • 1 kanelstång

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Tina filodegen. Smält smöret och blanda det med oljan. Blanda valnötter och kanel.

  2. Pensla ett filoark med smör- och oljeblandningen, lägg ett nytt ark ovanpå och pensla på nytt. Bred ut lite av valnötsblandningen och rulla ihop från den korta sidan. Gör samma sak med resten av degarken. Det blir 7 rullar.

  3. Skär rullarna i 5–7 cm långa bitar och lägg dem i en smord långpanna. Pensla med smör- och oljeblandningen som blivit över. Grädda mitt i ugnen ca 30 min tills de fått fin färg.

  4. Koka socker, vatten, citronskal och kanelstång ca 5 min till en simmig lag. Häll den över rullarna medan de fortfarande är varma.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!