Sanshoku donburi – ris med köttfärstopping, äggröra och sockerärter

Rätten blev en favorit i provköket, smakrik och enkel att göra.
Sanshoku donburi – ris med  köttfärstopping, äggröra  och sockerärter
Sanshoku donburi – ris med köttfärstopping, äggröra och sockerärter Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 sats sushiris - kokt

Köttfärstopping

  • 400 g blandfärs
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 msk rapsolja
  • 2 msk sake
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk japansk soja
  • 1 dl vatten - + 1 msk vatten
  • 1 msk potatismjöl

Äggröra

  • 3 ägg
  • 2 krm salt
  • 1 tsk rapsolja

Garnering

  • 100 g sockerärter
  • 30 g benishoga (inlagd strimlad ingefära)

Gör så här

  1. Koka sockerärterna till garneringen i lättsaltat vatten ca 1 minut. Spola av med kallt vatten och skär dem i tunna strimlor.

  2. Köttfärstopping: Skala och finhacka löken. Fräs köttfärsen i olja i en kastrull och tillsätt lök, sake, socker, soja och 1 dl vatten. Låt koka ca 10 min. Rör ut potatismjölet i 1 msk vatten. Tillsätt redningen under omrörning och koka upp.

  3. Äggröra: Vispa ihop ägg och salt. Värm smeten på medelvärme i en kastrull med olja. Rör hela tiden med träsked tills det blir smuligt.

  4. Lägg riset i lådor. Toppa med köttfärs, äggröra, sockerärter och benishoga.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!