Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 150 grader. Mal mandeln på mandelkvarn. Vispa äggvitorna till riktigt fast skum. Tillsätt florsockret, lite i taget, under vispning. Vänd ner mandeln. Bred ut smeten i tre rundlar, ca 24 cm i diameter, på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt bottnarna svalna plant innan de lossas från papperet och får kallna.
Fyllning: Hacka mandeln grovt. Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Tillsätt mandeln och häll upp blandningen på en plåt. Låt kallna. Finhacka mandel- och sockerblandningen i en matberedare.
Vispa smör, florsocker och äggula poröst. Tillsätt mandelsmulet. Lägg ihop bottnarna med fyllning emellan och ovanpå. Strö över mandelflarn och garnera med marsipanros och blad.