Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Sans rival-tårta

Sans rival betyder oöverträffad på franska, och det kan man säga att denna smaksensation till tårta är. De frasiga bottnarna med smörkräm blir knapriga av karamelliserad mandel.
Sans rival-tårta
Sans rival-tårta
Sans rival-tårta
Sans rival-tårta Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Sans rival-tårta

  • 150 g sötmandel
  • 4 äggvitor
  • 2,5 dl florsocker

Fyllning

  • 1 dl sötmandel
  • 1,5 dl strösocker
  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 4 äggulor

Garnering

  • 50 g mandelflarn - rostade
  • marsipanros och -blad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Mal mandeln på mandelkvarn. Vispa äggvitorna till riktigt fast skum. Tillsätt florsockret, lite i taget, under vispning. Vänd ner mandeln. Bred ut smeten i tre rundlar, ca 24 cm i diameter, på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt bottnarna svalna plant innan de lossas från papperet och får kallna.

  2. Fyllning: Hacka mandeln grovt. Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Tillsätt mandeln och häll upp blandningen på en plåt. Låt kallna. Finhacka mandel- och sockerblandningen i en matberedare.

  3. Vispa smör, florsocker och äggula poröst. Tillsätt mandelsmulet. Lägg ihop bottnarna med fyllning emellan och ovanpå. Strö över mandelflarn och garnera med marsipanros och blad.

Vad tyckte du om receptet?