Sangria - recept

Sangria är lätt att göra och svalkar skönt i sommarvärmen. Den spanska klassiska vindrinken är en av sommarens absoluta favoritdrycker! Svalkande sötsyrlig och lätt att göra. Bara att blanda och servera i kanna. Här är Mitt köks bästa recept på en klassisk sangria. Namnet Sangria kommer av drinkens blodröda färg, blod på spanska heter sangre.
Mitt Kök
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 1 apelsin - i skivor eller kuber
  • 1 citron - i skivor eller kuber
  • 1 äpple - i skivor eller kuber
  • 1 flaska rödvin
  • 1 msk socker
  • 2 dl apelsinjuice - eller läsk, cirka
  • 1 flaska fruktsoda - eller soda (33 cl)

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Tvätta apelsin, citron och äpple noga. Skär i valfritt stora bitar.

  3. Häll upp vin i en tillbringare eller skål. Rör ner sockret tills det löst sig. Smaka av med apelsinjuicen.

  4. Blanda ner frukten i skålen. Har du tid kan sangrian få dra i kylen några timmar, med det är inte nödvändigt. Frukten drar till sig en del av alkoholen när den får stå men smaken förändras inte nämnvärt. Vid servering tillsätt is och toppa med soda eller fruktsoda.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på fler läskande drinkar? Se recept här

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!