Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Sangria med rosé och brandy

Även med alkoholfritt vin och utan brandyn blir sangrian läskande god.

Mattias Larsson
Sangria med rosé och brandy
Sangria med rosé och brandy
Sangria med rosé och brandy
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 150 g jordgubbar
  • 100 g hallon
  • 8 basilikakvistar
  • 1 flaska rosévin - kraftigt (75 cl)
  • 1 dl brandy
  • 5 dl fruktsoda

Gör så här

  1. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Halvera och skiva apelsinen. Halvera jordgubbarna.

  2. Lägg apelsin, jordgubbar, hallon och basilika i en kanna och häll på vin och brandy. Ställ kallt ca 30 min före servering. Häll i fruktsodan och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Charlie Drevstam

 Servera sangrian med spansk plockmat: