Sandwich på tonfisk med rågbröd

Recept på sandwich på tonfisk med rågbröd. Tonfiskröra är superenkelt och så matigt gott. Enda tillagningen som krävs är att koka ägg.
Magnus Johansson
Recept på sandwich med tonfisk med rågbröd.
Recept på sandwich med tonfisk med rågbröd. Foto: Magnus Skoglöf

Sandwich på tonfisk med rågbröd

  • 4 ägg
  • 1 burk tonfisk - (200 g)
  • 1 salladslök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 citron - rivet skal
  • 2 msk kapris
  • 2 krm salt
  • 8 skivor rågbröd
  • 0,5 påse babyspenat - (70 g)

Gör så här

  1. Hårdkoka äggen. Skala och riv dem grovt på rivjärn. Låt tonfisken rinna av i ett durkslag. Dela tonfisken i mindre bitar. Ansa och finhacka salladslöken.

  2. Blanda ägg, tonfisk, lök, majonnäs, citronskal och kapris. Krydda med salt. Lägg ihop brödskivorna, två och två, med tonfiskröra och spenat emellan. Skär de dubbla smörgåsarna mitt itu.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!