Sandwich på danskt rågbröd med spiskummin, äpple och krasse

Spiskummin i färskostfyllningen tillsammans med äpple förvånar och smakar fantastiskt gott.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 danskt rågbröd - skivor
  • 1 äpple - gärna granny smith
  • 150 g naturell färskost
  • 0,5 tsk citronsaft - pressad
  • 2 krm spiskummin
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 2 smörgåskrasse - ask
  • 1 tsk olivolja

Gör så här

  1. Lägg ut brödet på en skärbräda.

  2. Skala, kärna ur och skär äpplet i tärningar.

  3. Blanda äppeltärningar, färskost, citronsaft, spiskummin, dijonsenap och salt.

  4. Bred blandningen på hälften av brödskivorna. Klipp över 1 ask krasse och lägg ihop skivorna. Tryck ihop ordentligt.

  5. Kantskär bröden och skär varje dubbelsmörgås i 4 bitar. Lägg smörgåsarna i glas. Klipp över resterande krasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!