Sandwich, laxsmörgås

Smörgås med lax, ägg och pepparrot.
Maria Zihammou

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 cm pepparrot
  • 4 salladsblad
  • 0,5 citron
  • 3 msk philadelphia
  • 4 skivor vit fiberfranska
  • 200 g kallrökt lax - skivad
  • 4 dillvippor
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Laxsmörgås

  1. Koka upp vatten till äggen. Lägg i äggen 
och låt koka 7 min, då blir de fint krämiga.

  2. Skala och finriv 1 msk pepparrot. Spara lite till garnering.

  3. Skölj och torka salladsbladen. Skrubba citronen i ljummet vatten, skiva den fint. 
Skala och halvera äggen.

  4. Rosta brödet.

  5. Bre osten på brödet. Lägg på salladsblad, lax, ägg, citron, pepparrot och dill. Krydda med 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!