Sandefjordssås

Superenkel och härligt krämig sås gjord på grädde, crème fraiche och smör! Den kan varieras i det oändliga med olika smaksättningar och serveras till nästan allt. Mest klassiskt är smaksätta den med dill och/eller gräslök och servera den till fisk och skaldjur.
Mitt Kök
Ann-Charlotte Fägerlind
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g smör - rumsvarmt, tärnat
  • 1 tsk citronsaft - pressad
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull på medelhög värme.

  2. Rör i crème fraiche, mixa och koka upp.

  3. Tillsätt smör och mixa igen. Smaka av med citronsaft och salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!