Sambal oelek med ingefära

Sambal oelek med ingefära är en superstark krydda som främst ska användas i maten, inte som tillbehör. Håller ca 1 månad i kylen.
Charlotte Jenkinson
Recept på sambal oelek med ingefära.
Recept på sambal oelek med ingefära. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 msk ingefära - finriven
  • 100 g röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare.

  2. Häll ner det i en kastrull. Låt koka ca 5 min. Häll upp i en burk med tättslutande lock.

  3. Förvara i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!