Recept från Mitt kök
Salty raw snickers
En raw-variant på snickers med kakao, dadlar och jordnötssmör. Kokosoljan blir enklare att arbeta med om den mjukas upp lite innan den mixas. Det gör du smidigast genom att ta en sked och skrapa upp lite olja i taget ur burken.
Botten
-
2 dl
paranötter
-
2 dl
jordnötter
-
15
dadlar
- kärnfria
-
1 dl
kakao
-
0,5 dl
kakaonibs
-
0,5 tsk
salt
-
0,5 tsk
vaniljpulver
Fyllning
-
4
bananer
-
2 dl
jordnötssmör
-
1,5 msk
kakao
-
1,5 msk
lucuma
- sött pulver finns i hälsokostbutiker
-
1 dl
kokosolja
Till garnering
-
0,75 dl
jordnötter
- hackade
-
1 tsk
flingsalt
Gör så här
-
Botten: Mixa nötterna grovt, tillsätt övriga ingredienser till botten och mixa ihop.
-
Tryck ut massan i en form, cirka 20 × 20 centimeter, klädd med bakplåtspapper.
-
Fyllning: Skala bananerna och skiva ner i mixern. Lägg i resten av ingredienserna och mixa slätt.
-
Montering: Bred fyllningen över botten. Strö över jordnötter och flingsalt.
-
Ställ in formen i frysen i minst 4–5 timmar. Strö eventuellt över lite extra flingsalt.
-
Servering: Skär upp i bitar och servera lite halvfrusna.