Salty raw snickers

En raw-variant på snickers med kakao, dadlar och jordnötssmör. Kokosoljan blir enklare att arbeta med om den mjukas upp lite innan den mixas. Det gör du smidigast genom att ta en sked och skrapa upp lite olja i taget ur burken.

Elisabeth Johansson
Salty raw snickers
Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • 2 dl paranötter
  • 2 dl jordnötter
  • 15 dadlar - kärnfria
  • 1 dl kakao
  • 0,5 dl kakaonibs
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Fyllning

  • 4 bananer
  • 2 dl jordnötssmör
  • 1,5 msk kakao
  • 1,5 msk lucuma - sött pulver finns i hälsokostbutiker
  • 1 dl kokosolja

Till garnering

  • 0,75 dl jordnötter - hackade
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Botten: Mixa nötterna grovt, tillsätt övriga ingredienser till botten och mixa ihop.

  2. Tryck ut massan i en form, cirka 20 × 20 centimeter, klädd med bakplåtspapper.

  3. Fyllning: Skala bananerna och skiva ner i mixern. Lägg i resten av ingredienserna och mixa slätt.

  4. Montering: Bred fyllningen över botten. Strö över jordnötter och flingsalt.

  5. Ställ in formen i frysen i minst 4–5 timmar. Strö eventuellt över lite extra flingsalt.

  6. Servering: Skär upp i bitar och servera lite halvfrusna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök