Saltstekt grön sparris med dragonvinägrett

Recept på saltstekt grön sparris med dragonvinägrett. Vinägretten kan gärna göras i förväg och få dra något dygn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Vinägrett

  • 1 rött äpple
  • 1 pkt dragon - blad, färsk
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 msk honung - flytande
  • 2 tsk grovkornig fransk senap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 1 kryddkrasse - ask

Gör så här

  1. Vinägrett: Tärna det oskalade äpplet. Hacka dragonen och blanda detta med vinäger, honung, senap, salt och olivolja.

  2. Sparris: Bryt av den nedre delen på sparrisstjälkarna.

  3. Stek dem i olivolja över hög värme 4–5 min. Håll pannan i rörelse under stekningen och salta och peppra.

  4. Låt sparrisen svalna och häll vinägretten över den. Strö inför serveringen över kryddkrassen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!