Saltinlagda citroner
Smaken av citron förekommer ofta i marockanska rätter.
Oftast är det de saltinlagda syrliga citronerna som hackas eller
skivas och används som smaksättare.
Ingredienser
-
4
citroner
- mogna, tunnskaliga
-
1 dl
grovt havssalt
-
2 msk
chili
- skivad, färsk, röd
-
1 tsk
paprikapulver
-
4
vitlöksklyftor
- hackade
Gör så här
-
Skrubba citronerna väl och skiva dem ganska tunt.
-
Varva dem i en glasburk med salt och kryddor. Strö på så mycket salt att det nästan täcker. Lägg en liten tyngd på (så att citronerna hålls nere i den saltlake som bildas).
-
Låt stå i saltlaken minst 14 dagar. Skumma av de orenheter som bildas på ytan. Tiden beror på hur mogna och tunnskaliga citronerna är; när de är mjuka och syrliga kan man använda dem som krydda i maten.