Saltimbocca på lax med pestopotatis

Italiensk klassiker som i originalet görs på kalvschnitzel. Den här varianten med grillad lax är minst lika god.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 bitar lax - utan skinn, à 150 g
  • flingsalt
  • peppar - nymald
  • 12 blad salvia - färsk
  • 4 - 8 skivor parmaskinka
  • olivolja
  • cocktailpinnar - eller tandpetare

Till servering

  • citronklyftor

Pestopotatis

  • 1 kg färskpotatis - cirka
  • 1 dl pesto
  • 100 g sockerärter
  • 200 g cocktailtomater - cirka
  • 3 msk pinjenötter - rostade
  • basilika - färsk

Gör så här

  1. Laxen: Salta och peppra laxen och lägg på salviablad. Dela skinkskivorna på längden. Vira skinkan runt laxen. Fäst med cocktailpinnar. Pensla med olivolja.

  2. Grilla laxen runtom över glöd.

  3. Potatisen: Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av och dela potatisen i mindre bitar. Blanda potatisen med peston.

  4. Halvera tomaterna. Strimla sockerärterna grovt på längden. Vänd ner sockerärterna i potatissalladen vid servering. Lägg upp på ett fat och strö över tomater, nötter och basilikablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök