Saltimbocca alla romana

Recept på saltimbocca alla romana, en klassisk italiensk rätt som görs på fint och mört kalvkött.
Caroline Hofberg
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 g kalvinnanlår - i skivor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 150 g skinka - lufttorkad, i tunna skivor
  • 1 kruka salvia
  • 50 g smör
  • 2 dl marsalavin

Tillbehör

  • klyftpotatis
  • sallad

Gör så här

  1. Lägg köttskivorna på en skärbräda och täck dem med plastfolie. Banka ut dem ca 2 mm tjocka, t ex med en kastrull.

  2. 
Krydda köttskivorna med salt och peppar. Lägg en skiva skinka och 2 salviablad på varje köttskiva. Vik köttet dubbelt och fäst med cocktailpinnar eller tandpetare.

  3. Stek köttet i smör tills det är precis genomstekt, ca 
3 min på varje sida. Lägg köttet på ett fat och täck med ett lock så att det håller sig varmt.

  4. Häll bort fettet från stekpannan. Häll vinet i pannan och koka ihop ca 2 min. Häll skyn över köttet och servera genast med klyftpotatis och sallad.

Vad tyckte du om receptet?