Saltade citroner

Saltade citroner är goda att smaksätta med olika grytor. Spadet kan används till desserter. 

Linn Söderström
Marion Ringborg
Saltade citroner
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 kg citroner - ekologiska
  • 1 dl grovsalt

Gör så här

  1. Skölj citronerna i ljummet vatten. Halvera dem. Pressa saften ur 2 av citronerna i en skål. Skär ett kryss i resten av citronerna och lägg i en skål. Gnid in citronhalvorna med saltet tills saltet börjar smälta och blir till en saltlag.

  2. Packa citronhalvorna i en burk med lock om rymmer 1 liter. Häll över saltlagen och den pressade citronsaften. Toppa eventuellt citronerna med vatten, lagen ska täcka citronerna. Låt citronerna stå i kylen ca 1 månad. Vänd burken så att saltet löser sig jämnt i burken.

Vad tyckte du om receptet?