Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Salta nötter med rosmarin och lönnsirap

Knapriga nötter som är allra godast nyrostade. Får de stå länge eller fuktigt kan sirapen göra att de klibbar ihop.

Salta nötter med rosmarin och lönnsirap
Salta nötter med rosmarin och lönnsirap
Salta nötter med rosmarin och lönnsirap
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 200 g cashewnötter - naturella
  • 100 g pekannötter
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 msk kokosolja
  • 3 msk lönnsirap
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk rosmarin - finhackad
  • 1 krm cayennepeppar - ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält kokosoljan. Blanda nötterna med pumpafrön, kokosolja, lönnsirap och flingsalt. Bred ut nötter och frön på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Blanda om då och då under tiden så att nötterna får jämn färg.

  2. Ta ut nötterna och blanda med rosmarin och eventuellt cayennepeppar.

Vad tyckte du om receptet?