Salta karamellnötter med sting

Salta karamellnötter med sting är knaprigt och kryddigt. Kanelen ger julkänsla, men du kan också variera med spiskummin eller curry.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 5 dl nötter - blandade, t ex pekannötter, valnötter, sötmandlar, pistaschnötter utan skal
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk kanel - mald
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 tsk smör
  • 2 msk sesamfrön
  • 0,5 tsk salt
  • flingsalt - ev lite

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en stekpanna på medelvärme tills de är -gyllene. Ta upp dem på fat.

  2. Häll socker, kanel och chiliflakes i stekpannan och smält tills sockret får en karamelliserad, ljusbrun färg. Rör så lite som möjligt så att det inte blir hårda klumpar.

  3. Tillsätt smöret och rör tills det smält. Blanda i nötter, sesamfrön och salt. Krydda eventuellt med flingsalt. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper och låt kallna.

 

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!