Salt kladdkaka med chokladganasch


En fantastiskt god kladdkaka där salten bryter av sötman på ett härligt sätt!
Mitt Kök
Ann-Charlotte Fägerlind
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 4 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 6 msk kakao
  • 4 ägg
  • 1 krm flingsalt
  • 150 g mörk choklad - 65 %
  • 1,5 dl grädde
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Börja med ganaschen: Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde och honung.

  2. Häll gräddblandningen över chokladen. Mixa med stavmixer eller blanda med slickepott tills massan är slät. Låt stå i rumstemperatur.

  3. Kakan: Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (cirka 22 centimeter i diameter) och smörj kanterna med smör.

  4. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen. Tillsätt socker, siktat mjöl och kakao plus flingsalt i kastrullen och rör om.

  5. Rör ner äggen, ett åt gången, i smeten och bred ut den i formen. Baka i ugnen, 175 grader, cirka 25 minuter. När det börjar bubbla på kakans yta handlar det om några få minuter innan den ska tas ut. Låt kakan svalna, gärna under ett par timmar.

  6. Värm ganachen så den bli rinnig och ringla/bred den över den kalla kakan. Strö lite flingsalt över kakan. Låt ganaschen stelna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!