Salsicciapytt – recept på frittata med salsiccia

Roland Persson driver Korvkultur i Hötorgshallen i Stockholm. Här bjuder han på sin goda salsicciapytt med gulbeta och saltgurka. Roland tipsar att servera pytten i sällskap med frittata eller krämig äggröra. Recept: Korvakademien Foto: Eva Hildén Styling: Lena Söderström
Mitt Kök
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 4 salsiccia - färska (råa)
  • 1 rödlök
  • 2 - 3 rödbetor - kokta gula, ca 200 g
  • 2 saltgurkor
  • 3 msk olja
  • 0,5 kruka mejram - plockade blad

Frittata

  • 500 g potatis
  • 1 purjolök
  • 3 - 5 msk rapsolja
  • 2 msk smör - + 1 msk smör till formen
  • 6 ägg
  • 3 dl grädde
  • 0,5 - 1 tsk salt
  • svartpeppar - nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Ansa, dela, skölj och strimla purjon.

  2. Fräs potatisen i oljan i 2-3 omgångar så att den får fin färg, ca 15 minuter. Fräs purjon i smöret ca 1 minut.

  3. Vispa ihop ägg och grädde i en bunke. Smaka av med salt. Vänd ner potatis och purjo, blanda väl. Häll i en smord ugnssäker form och grädda frittatan ca 25 minuter eller tills den fått fin färg och potatisen är klar. Peppra.

  4. Klipp upp skinnet på korven och gröp ur färsen. Hacka den.

  5. Skala och hacka rödlöken. Skala och tärna rödbetorna. Tärna gurkan.

  6. Fräs korvhacket i oljan ca 3 minuter. Tillsätt löken och stek tills den är mjuk, ca 5 minuter. Blanda i rödbetorna och gurkan och låt allt bli genomvarmt. Garnera med mejram och servera med frittatan.

Vad tyckte du om receptet?

Roland Persson driver Korvkultur i Hötorgshallen i Stockholm. Här bjuder han på sin goda salsicciapytt med gulbeta och saltgurka. Roland tipsar att servera pytten i sällskap med frittata eller krämig äggröra.

Recept: Korvakademien Foto: Eva Hildén Styling: Lena Söderström

Recept från Mitt kök