Salsiccia med rostade potatisklyftor

Den kryddiga salsiccian kan bytas mot chorizo, som också har hög kötthalt. 
Bakpotatisen kan varieras med sötpotatis.
Lena Söderström

Ingredienser

  • 2 bakpotatisar - (650 g)
  • 500 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 4 skivor pancetta - eller bacon
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 kruka timjan - färsk
  • 1 kruka oregano - färsk
  • 6 salsicciakorvar - färska (500 g)
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skrubba potatisen i vatten. Skär varje 
potatis i åtta klyftor. Skölj tomaterna. 
Lägg potatis och tomater i en ugnssäker form. Ringla över oljan.

  3. Vira pancettan runt fyra av potatisklyftorna. Krossa de oskalade vitlöksklyftorna lätt med knivskaftet och lägg dem i formen. Plocka timjan och oregano. Spara lite till garnering, grovhacka resten och strö det över potatisen. Krydda med 2 krm salt 
och 1 krm peppar. Baka mitt i ugnen 20 min.

  4. Nagga korvarna med en gaffel, tillsätt till formen och ugnsbaka ytterligare 30 min. 
Ös allt med skyn, blanda om och vänd korven 2–3 gånger under tiden.

  5. Garnera med de sparade örterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!