Salsa på persilja och citron

Oerhört enkelt att göra till många!
Sanna Fyring Liedgren
Salsa på persilja och citron
Salsa på persilja och citron Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 120 g bladpersilja - eller 4 krukor persilja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk vatten
  • 4 msk olivolja
  • 1 citron
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa persiljan. Skala och grovhacka vitlöken.

  2. Mixa persilja, vitlök, vatten och olja med 
en stavmixer.

  3. Skrubba citronen i ljummet vatten, finriv skalet. Tillsätt skal, 1/2 tsk salt och 1 krm 
peppar till salsan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!