Salmalax med frasig grönkål och ingefärs- och sojamajonnäs

Recept på salmalax med frasig grönkål och ingefärs- och sojamajonnäs. Majonnäsen räcker till fler, men det är svårt att göra en mindre sats. Överbliven majonnäs kan förvaras i kylen några dagar.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 300 g salmalax
  • 2 grönkålsblad
  • 1,5 msk citron - pressad
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Ingefärs- och sojamajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 msk ingefära - finhackad
  • 1 msk soja - japansk
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk lime - pressad
  • 2,5 dl rapsolja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°.

  2. Lägg grönkålsbladen på en plåt och rosta mitt i ugnen tills bladen är helt genomtorra, ca 30 min.

  3. Skär laxen i tunna skivor. Lägg ut den på ett fat. Vispa ihop citronsaft och olja. Strö flingsalt på laxen och ringla över citronoljan.

  4. Lägg på en liten klick majonnäs. Toppa med små bitar av den frasiga grönkålen och servera.

Ingefärs- och sojamajonnäs

  1. Lägg äggulor, ingefära, soja, senap och limesaft i en matberedare. Tillsätt oljan sakta under ständig mixning till en tjock majonnäs. Krydda med salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!